Razvojna agencija IGRA prijavila dva projekta na natječaj Programa prekogranične suradnje Interreg Središnja Europa

Uspješno je okonačan proces prijave dvaju projekta Razvojne agencije IGRA na drugi poziv u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Središnja Europa.

 

Interreg Središnja Europa program je kojeg financira Europska unija s ciljem poticanja transnacionalne suradnje između pojedinih država. S budžetom od 246 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj ovim Programom potiču se partnerstva između javnih i privatnih tijela u devet europskih država: Austrija, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Slovačka i Slovenija.

 

Razvojna agencija IGRA, kao lokalna razvojna agencija Grada Ivanić-Grada, prijavila je dva projekta unutar Prioriteta 3 – Suradnja na temu prirodnih i kulturnih resursa za održivi razvoj Središnje Europe.

 

Prvi projekt nosi naziv Culture for Creativity and Innovation (C2I). Vodeći partner je Sveučilište Ca’ Foscari iz Venecije, a osim Razvojne agencije IGRA na projektu sudjeluje još 7 partnera iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Cilj ovog projekta je uspostava produktivne povezanosti između kulture i poduzetništva u ruralnim/perifernim područjima kako bi se postiglo održivo korištenje kulturnog nasljeđa te potaknula kreativnost i inovacije u poduzećima. Ukupan budžet projekta iznosi 1.554.431,00 €.

 

Drugi projekt pod nazivom Watersites support of urban revitalization and tourism (WASURT) vodi Općina Kočevje (Slovenija), a uz Razvojnu agenciju IGRA u njemu sudjeluju dva partnera iz Italije. Cilj projekta je izrada okvira za sveobuhvatnu revitalizaciju i bolje iskorištavanje javnih prostora na područjima uz vodene površine (rijeke, jezera i sl.), čime će se unaprijediti atraktivnost i funkcionalnost gradova te će se poboljšati uvjeti života i turistički potencijal obuhvaćenih područja. Budžet projekta iznosi: 839.255,00 €.

 

Rezultati evaluacije očekuju se na proljeće 2017. godine kada ćemo znati koje će se projektne prijave financirati, a više o provedenom drugom pozivu možete saznati iz infografike.