Projekti Ivanić – Grada u razdoblju od 2015. do 2018. godine

Prema podacima Zagrebačke županije iz siječnja 2019. u razdoblju od 2015. do 2018. godine Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama 10 milijuna kuna iz Programa pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz programa Europske unije i ostalih izvora. Od navedenih sredstava Gradu Ivanić-Gradu dodijeljeno je gotovo milijun kuna, što Ivanić-Grad smješta na drugo mjesto najuspješnijih gradova po dodijeljenim sredstvima iz navedenog programa Zagrebačke županije u protekle četiri godine. Ivanić-Grad zauzima i drugo mjestu među gradovima prema broju prijava s prijavljenih 27 projekata.

 

Podaci o ukupnom broj projekata koje je Ivanić-Grad sufinancirao ili sufinancira sredstvima Zagrebačka županije iz različitih programa pokazuju da je u razdoblju 2015.-2018. Ivanić-Gradu Zagrebačka županija dodijelila  4,7 milijuna kuna za provedbu ukupno 46 projekata.

 

Značajni uspjesi postignuti su i u povlačenju sredstava iz EU fondova – sredstvima Europske unije u iznosu od 14, 8 milijuna kuna tenutačno se sufinancira  provedba 7 EU projekata. Uspješno se koriste i sredstva različitih ministarstava i fondova pa je u posljednjem četverogodišnjem razdoblju iz nacionalnog proračuna Republike Hrvatske Gradu Ivanić-Gradu dodijeljeno 5,6 milijuna kuna za provedbu 21 projekta.

 

Ako se pogledaju svi izvori financiranja Grad Ivanić-Grad je u razdoblju 2015.-2018. realizirao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 25 milijuna kuna za provedbu 74 projekata. Od 2015. godine prijavu i implementaciju projekata financiranih iz vanjskih izvora za Grad Ivanić-Grad provodi Razvojna agencija IGRA.