Projekt izgradnje modularnog poduzetničkog inkubatora odabran za financiranje iz EU fondova

Projektu “Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu” kojeg je izradila Razvojna agencija IGRA odobreno je financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 8.289.123,65 kuna što čini 99% ukupne vrijednosti projekta.

 

Nakon provedenog cjelokupnog postupka dodjele bespovratnih sredstava unutar javnog poziva “Razvoj poslovne infrastrukture”, utvrđeno je da projektna prijava izgradnje poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu udovoljava svim propisanim kriterijima te je odabrana za financiranje od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Nositelj projekta je Grad Ivanić-Grad, a izrada prijave i provedba projekta povjerena je Razvojnoj agenciji IGRA. Osim IGRA-e, partner na projektu je i Razvojna agencija Grada Velike Gorice (VEGORA). Suradnici na projektu su: Panonski drvni centar kompetencija Virovitica (PDCK),  Hrvatski interijeri (Klaster drvnih proizvođača i dizajnera), Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije (ZACORDA), Obrtnička komora Zagreb i Udruženje obrtnika Ivanić-Grad.

 

Na projektu će raditi pet osoba: voditelj projekata i projektni asistent iz IGRA-e, tehnički i financijski koordinator iz Grada Ivanić-Grada te suradnik iz VEGORA-e.

 

Izgradnjom i opremanjem modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora osigurava se potrebna infrastruktura za potporu razvoju poduzetništva na području grada i okolice. Planirani modularni objekt korisne površine 722,70 m2 biti će sastavljen od 6 jedinica za uredsko poslovanje i 7 proizvodnih jedinica. Poduzetnički inkubator u svojem djelovanju osim najma prostora za poslovanje i proizvodne aktivnosti poduzeća predviđa i pružanje različitih usluga iz domene poslovnog savjetovanja te edukacije za potrebe stalnih stanara, kao i za povremene korisnike i posjetitelje infrastrukture.

 

Za sve prijavljene poslovne subjekte prvih 6 mjeseci najma će iznositi 0,00 kuna, sljedećih 6 mjeseci korisnici ostvaruju popust od 75% na cijenu najma, drugu godinu će poslovni subjekti ostvarivati popust od 50% na ukupnu cijenu najma, treću 25% popusta, a tek četvrtu godinu će plaćati punu cijenu.