Privremeno zatvoren Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima – za vlastitu potrošnju!

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 31. kolovoza obavijest o privremenom zatvaranju Javnog poziva za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima – za vlastitu potrošnju.

 

Zbog iznimno velikog interesa i broja zaprimljenih prijava na Javni poziv ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu premašen je u odnosu na ukupni raspoloživi iznos planiranih financijskih sredstava od 10 milijuna kuna.

 

S obzirom na to da određeni broj zaprimljenih zahtjeva sadrži nepotpunu dokumentaciju, postoji mogućnost daljnjeg zaprimanja zahtjeva sukladno uvjetima iz Javnog poziva o čemu će biti pravodobno objavljene informacije na internetskoj stranici Fonda.

 

Po analizi prispjelih prijava u narednom razdoblju Fond će utvrditi broj prihvatljivih zahtjeva za sufinanciranje kao i zatražena sredstva Fonda te ukoliko se utvrdi da nisu utrošena sva planirana sredstva, Javni poziv će biti ponovno otvoren za zaprimanje novih prijava.

 

Više informacija: www.fzoeu.hr

 

Izvor: Fond za zaštitu okoliša