Predstavljanje dobrotvornog projekta “Molly vas moli”

Ivanićgradsko Društvo za zaštitu životinja “Zlatni čagalj” i Caffe Bar Alibi Ivanić-Grad u suradnji s Festivalom igračaka danas, u nedjelju, 4. rujna su organizirali druženje pod nazivom “Molly vas moli” na kojem je okupljeno društvo gospođa Karmela Vukov Colić upoznala s cijelim projektom. Cilj druženja je bila prezentacija projekta „Molly vas moli“ i rada Društva „Zlatni čagalj“.

 

Društvo za zaštitu životinja “Zlatni čagalj” osnovano je 19.4.2019. od strane ljubitelja životinja s ciljem osnivanja edukacijskog centra i centra za udomljavanje životinja. U vlasništvu Društva je objekt koji je potrebno sanirati i urediti kako bi “Zlatni čagalj” mogao postati azil za napuštene životinje u skladu sa svim propisima, a prvi korak na tome putu je ograđivanje dvorišta novog skloništa i izrada vanjskih boksova za smještaj životinja.

 

Molly je pasica čijem udomljenju je pomoglo Društvo za zaštitu životinja “Zlatni čagalj” na čijoj se skrbi trenutno nalazi 29 odraslih mačaka, 34 mačića i 20-ak pasa. Sada Molly, uz pomoć svojih vlasnika Renate i Matije, govori u ime svojih bivših sustanara i sustanarki i sve nas moli za pomoć. Simpatičnu Molly možete upoznati u Caffe Baru Alibi u Ivanić-Gradu i uvjeriti se koliko je rad našeg Društva za zaštitu životinja važno za mace i pse koji su na njihovoj skrbi i kako mijenjaju živote napuštenih životinja s područja Grada i njihovih budućih vlasnika.

 

Cilj projekta je sakupiti novac za materijal za izradu prijeko potrebne ograde dvorišta objekta (110 m ograde) i izradu boksova za pse (koji su sada smješteni unutar objekta) kao prvi korak, kako bi se moglo pristupiti obnovi objekta po pravilniku za skloništa, u tu svrhu potrebno je sakupiti 32.000 kn.

 

Kako vi možete pomoći našim životinjicama:

1. Poduzetnici mogu sudjelovati kupnjom materijala direktno od tvrtke „LJILJAN S” po predračunu (po izuzetno povoljnoj cijeni)

2. Fizičke osobe mogu sudjelovati privatnim donacijama na račun Društva za zaštitu životinja “Zlatni čagalj” kojima odmah sljedeći dan “Zlatni čagalj” kod tvrtke „LJILJAN S” kupuje potreban materijal. Kod uplate u opis plaćanja navesti “Za potrebe projekta Molly vas voli”

 

 

Caffe bar „Alibi” će, počevši od dana prezentacije projekta, donirati 10% nedjeljnog prometa za kupnju materijala ili hrane potrebne za životinje na skrbi udruge. Postaviti kasicu u prostor kafića za skupljanje privatnih donacija za istu svrhu. Organizirati aukciju doniranih knjiga (u prostoru objekta na posebnom punktu) po principu „uzmi knjigu, ostavi donaciju” (preporučeni iznos donacije je 20,00 kn).

 

Festival igračaka će pomoći: izradom kasica i kućica za pse i mačke od čije prodaje sredstva idu za pomoć “Zlatnom čaglju”, „štandom” na događanjima gdje će se prikupljati potrebna sredstva i hrana za životinje, te će marketinški i fizički pomoći Društvu.

 

Pozivamo vas sve da u skladu sa svojim mogućnostima podržite Molly i “Zlatni čagalj”.