Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu

Ministarstvo kulture objavilo je da će Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu biti raspisan 4. rujna s rokom prijave do 4. listopada 2019. godine.

 

Kako bi se prijaviteljima omogućila potpuna javna usluga kroz sustav e-prijavnice bez potrebe podnošenja i slanja papirnatih dokumenata te smanjili administracijski troškovi, Ministarstvo kulture u potpunosti je digitaliziralo natječajni postupak. Novim načinom postupak će se pojednostaviti i ubrzat će se procedura prijave na natječaj, obrada i evaluacija e- prijavnica te sam proces donošenja odluka.

 

Osim velikih ušteda u administracijskim troškovima, uvođenjem novog sustava očekuje se i ranija objava rezultata svih natječaja, postupka ugovaranja i izvještavanja. Rezultati natječaja za 2020. godinu za sva područja kulture bit će poznati najkasnije početkom 2020. godine, odmah po donošenju državnog proračuna.

 

Novosti u prijavi na natječaj
Prijave će se podnositi isključivo elektroničkim putem kroz e-pisarnicu dostupnu na mrežnim stranicama Ministarstva kulture, gdje će se nalaziti i sve potrebne upute za podnošenje prijava elektroničkim putem.

 

Važno je napomenuti kako će za popunjavanje e-prijavnice biti potrebna autentifikacija kroz Osobni korisnički pretinac sustava e-Građanin. Stoga se svaka osoba koja će ispunjavati prijavnicu bilo za fizičku ili pravnu osobu, treba registrirati u sustav e-Građanin minimalne sigurnosne razine 2 (Kako postati e-građanin?). Novost je i digitalna pohrana propisane popratne dokumentacije, koju će trebati skenirati i pohraniti digitalno u samu e-prijavnicu.

 

Pozivamo sve potencijalne prijavitelje da u sljedećim tjednima prate web stranice i Facebook Ministarstva kulture na kojima će se objavljivati vijesti i informacije o postupku prijave kao i sve druge informacije vezane uz ovogodišnji Javni poziv.

Izvor: min-kulture.hr