Poziv na prezentaciju usluga Sveučilišnog računskog centra (Srce) u području računarstva visokih performansi (HPC)

Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar (Srce) organizira predavanje na kojem će prezentirati usluge u području računarstva visokih performansi (HPC) koje Srce pruža poduzetnicima i koje su na raspolaganju u okviru Europskog digitalnog inovacijskog centra – EDIH CROBOHUB++.

 

HPC jedna je od ključnih tehnologija današnjice, na koju se izravno naslanjaju brojna područja znanosti i tehnologije te industrije i društva u cjelini. HPC tako rješava resursno zahtjevne izazove s kojima se susreću istraživači, inovatori i inženjeri u različitim područjima, primjerice: u izradi modela nove molekule i drugim simulacijama, umjetnoj inteligenciji, proučavanju elementarnih čestica ili pak izradi novog modela automobila.

 

Srce u sklopu projekta Europski digitalni inovacijski centar „CROatian Industry and Society BOosting“ (EDIH CROBOHUB++)“ omogućuje nekoliko usluga u području HPC-a bez naknade za sva zainteresirana mala i srednja poduzeća:
edukaciju o prednostima korištenja HPC-a ,
podršku u pristupu mreži eksperata i HPC resursima te
savjetodavne usluge po mjeri poduzeća, uključujući pristup CPU i GPU resursima

 

Upoznajte se sa svim relevantnim informacijama o prednostima i mogućnostima koje primjena HPC-a pruža u razvojnim i istraživačkim aktivnostima neke tvrtke na prezentaciji koja će se održati u utorak, 30. siječnja 2024. s početkom u 9:30 sati. Lokacija predavanja je BIOCentar, Borongajska cesta 83, Zagreb.

 

Prijave za sudjelovanje na predavanju su otvorene do ponedjeljka 29. siječnja 2024.,17:00, a možete se registrirati putem sljedeće poveznice.

 

Ukoliko imate ideju koju želite testirati prije ulaganja, a za nju vam trebaju računalni resursi kakve ne možete dobiti pomoću običnih računala, stručnjaci Srca mogu vam u tome pomoći.