Posjet SŠ “Ivan Švear” Modularno drvno-tehnološkom poduzetničkom inkubatoru Grada Ivanić-Grada

Danas smo imali priliku prezentirati poslovanje Modularno drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora Grada Ivanić-Grada i njegovih stanara učenicima i nastavnicima 3. i 4. razreda komercijalnog usmjerenja Srednje škole “Ivan Švear”.

 

Zamjenik Gradonačelnika Grada Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj, pozdravio je, na početku druženja, sve prisutne i izrazio svoje osobno zadovoljstvo što ima priliku govoriti pred učenicima srednjoškolskog usmjerenja koje je i sam završio, te im je kroz nadahnuti govor približio što je sve moguće ostvariti uz trud i zalaganje nakon završetka srednje škole.

 

 

 

Direktorica Razvojne agencije IGRA d.o.o., Sanja Mahovlić Vučinić, prezentirala je rad RA IGRA i MDTI-a, te njihovu potpornu funkciju u gospodarstvu s osobitim naglaskom na potporu novoosnovanim poduzećima. Predstavila je stanare poduzetničkog inkubatora i njihovo poslovanje.

 

Predstavnici trgovačkih društva Strojarske konstrukcije Vuksan d.o.o., Da Bar Unique Design j.d.o.o. i Celias Wood d.o.o. učenicima su prezentirali poslovanje svojih tvrtki, kao i prednosti i nedostatke njihovih odluka da se počnu baviti poduzetništvom. Nakon prezentacija poslovanja, učenike su proveli kroz svoje poslovne prostore i na konkretnim projektima im pokazali što to točno stoji iza uvodnih prezentacija.

 

Na današnji posjet gledamo s velikom zahvalnošću i nadom kako smo zapalili plamen poduzetničkog duha u mladim generacijama i kako je poduzetništvo, koje na području Grada Ivanić-Grada ima dugu tradiciju, i dalje u sigurnim rukama.