Poljoprivrednim gospodarstvima na potresom pogođenim područjima pružit će se financijska pomoć!

Natječaj za provedbu podmjere 5.2. Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima, provedba tipa operacije 5.2.1. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, u tijeku je do 29. siječnja 2021. godine, a vlasnici PG-ova, poljoprivrednici čija su poljoprivredna gospodarstva stradala ili oštećena u potresu koji je zadesio područja RH u proteklim danima, imat će priliku prijaviti se na novi natječaj koji će biti objavljen u veljači, kad će proces prijava dodatno biti pojednostavljen, sve kako bi pomoć stigla u što kraćem roku.

 

Poljoprivrednici će sredstva moći koristiti za saniranje poljoprivrednog zemljišta, izgradnju, rekonstrukciju objekata, popravak ili nabavu strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju te nabavu domaćih životinja i sadnica višegodišnjeg bilja te ostale aktivnosti propisane Natječajem.

 

Za sva pitanja i odgovore poljoprivrednici se mogu obratiti Ministarstvu poljoprivrede kroz sustav Pitanja i odgovori ili na dežurne brojeve telefona: 01/6329-711, 01/4882-727 i 01/4882-736.

 

Više informacija: https://ruralnirazvoj.hr/tip-operacije-5-2-1-poljoprivrednim-gospodarstvima-na-potresom-pogodenim-podrucjima-pruzit-ce-se-financijska-pomoc/

 

Izvor: ruralnirazvoj.hr