Otvorene su prijave za Mastercardov Inovacijski fond Strive EU, inicijativu pokrenutu s ciljem ubrzanja razvoja digitalnih rješenja malih poduzeća

FOTO: Mastercard

 

Mastercard je otvorio prijave za Inovacijski fond Strive EU, potpuno novu inicijativu s ciljem ubrzanja razvoja rješenja koja mogu pomoći malim europskim poduzećima na njihovom digitalnom putovanju.

 

Fond Strive EU će pružiti potporu do 20 projekata iz zemalja članica Europske unije putem bespovratnih sredstava u iznosu do 500.000 eura po projektu. Potpore se kreću od 100.000 do 500.000 eura, pod uvjetom da je za potpore od 250.000 € i više potrebno najmanje 10 posto sufinanciranja od strane malog poduzeća. Osim financijske podrške Fond nudi i tehničku podršku malim poduzećima, mentorstvo stručnjaka relevantnih za inovacijska rješenja koja poduzeća žele razvijati kao i promociju kroz sam program.

 

Mogu se prijaviti startupovi, etablirane tvrtke, neprofitne i druge organizacije koje imaju manje od 10 zaposlenih uz uvjet da moraju biti registrirane i djelovati u jednoj ili više od 27 članica EU. Državne institucije kao ni akademske organizacije ne mogu konkurirati za natječaj.

 

Inovacijski fond poziva na dostavu prijedloga za digitalna i podatkovna rješenja koja podržavaju mala poduzeća na način da:

1. Otvaraju pristup radnom kapitalu i kreditima putem tzv. embedded finance;

2. Osiguravaju siguran put prema digitalizaciji jačanjem kibernetičke sigurnosti;

3. Uspješno navigiraju kroz promjenjive preferencije potrošača i regulatorna očekivanja u vezi s ekološkom održivosti;

4. Koriste prednosti umjetne inteligencije (AI) kako bi uštedjeli vrijeme i povećali prihode.

 

Predstavnici malih poduzeća u Hrvatskoj mogu se prijaviti za sudjelovanje u inicijativi Strive EU te tako dobiti priliku za ubrzanje svog digitalnog puta i ostvarivanje održivog uspjeha u budućnosti. Svi detalji o prijavi za Inovacijski fond Strive EU nalaze se OVDJE.

 

Rok za prijave je 11. ožujka 2024. godine, do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu. Ocjenjivanje će se provesti u lipnju, a konačni dobitnici bit će objavljeni u studenom 2024. godine.

 

Više na: uplift.hr