Okončane prijave za Mjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Dana 27. ožujka 2017. zatvoren je 2. natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

 

Razvojna agencija IGRA uspješno je prijavila 13 OPG-a s područja Ivanić-Grada i okolice na spomenuti natječaj kojim se bespovratnim sredstvima u iznosu od 15.000 € financiraju ulaganja u razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava. Valja naglasiti kako je interes za prijavu na natječaj iskazalo više od 30 OPG-a ali nisu svi mogli zadovoljiti kriterije prihvatljivosti od kojih je najvažniji bio da ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva bude u rasponu od 2.000 do 7.999 €.

 

Razvojna agencija IGRA svim je prijaviteljima pružila podršku u smislu izrade poslovnog plana i Zahtjeva za potporu što između ostaloga uključuje sljedeće: provjeru prihvatljivosti, informiranje o uvjetima natječaja, savjetovanje kod izrade aktivnosti, unošenje brojčanih i opisnih podataka u poslovni plan, izrada zahtjeva za potporu te podnošenje prijave s pratećom dokumentacijom. Ulaganja koja su naši OPG-i predvidjeli poslovnim planom uglavnom uključuju nabavu poljoprivredne opreme i mehanizacije ili proširenje nasada.

 

Rezultati ovog poziva trebali bi biti poznati u posljednjem kvartalu 2017. godine. Nakon objave rezultata predviđeno je otvaranje 3. natječaja (15.11.2017) za koji će također Razvojna agencija IGRA biti na raspolaganju lokalnim poljoprivrednicima.