Održana radionica “Kako prepoznati i riješiti se kroničnog stresa”

Razvojna agencija IGRA d.o.o. danas je održala radionicu “Kako prepoznati i riješiti se kroničnog stresa”.

 

Predavačica, gđa. Maja Krnjević, zainteresiranim sudionicima i sudionicama govorila je o ovoj, u današnje vrijeme, vrlo aktualnoj temi – stresu –  koji svoj utjecaj iz poslovnog svijeta sve češće prelijeva i u privatne sfere, pa u konačnici i utječe na zdravstveno stanje svih nas.

 

Nije važno koji posao radite, stres jednako pogađa svakog – to je reakcija tijela na izvjesne situacije, bez obzira jesu li one stvarne ili su samo produkt naše percepcije. Ubrzano poslovanje traži od djelatnika brze reakcije koje najčešće dovode do većeg opsega posla čije se izvršenje očekuje „hitno i odmah“, što kod izvršitelja izaziva stanje stresa. Većina ljudi već se toliko navikla na stres da ga ni ne registrira, sve do trenutka dok se ne suoče s ozbiljnim zdravstvenim problemima, odnosno dok ne dožive burnout.

 

Zadovoljstvo sudionika radionicom vidljivo je kroz vrlo aktivnu suradnju u dijelu radionice koji se odnosio na niz praktičnih primjera, vježbi i savjeta koji su, između ostalog, obuhvatili i ove teme:

  • Što je stres
  • Koji su to izvori stresa i kako ih prepoznati
  • Simptomi stresa (interni i eksterni)
  • Kako upravljati stresom na poslu (kako ga ublažiti i neutralizirati)
  • Kako prepoznati i riješiti se kroničnog stresa koji ozbiljno narušava zdravlje
  • Kako reći NE dodatnom poslu jer NITKO NEĆE UBLAŽITI NAŠ STRES DO NAS SAMIH

 

Razvojna agencija IGRA Ivanić-Grad zahvaljuje se svim sudionicama i sudionicima na interesu i odazivu na radionicu. Isto tako, RA IGRA se zahvaljuje Gradu Ivanić-Gradu, Udruženju obrtnika Ivanić-Grad, Odboru za gospodarstvo Grada Ivanić-Grada, Obiteljskom radiju Ivanić i predavačici, gđi. Maji Krnjević, na nastavku suradnje pri organizaciji i provođenju naših radionica.