Objavljen Javni poziv za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za 2024. godinu

Objavljen je Javni poziv za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za 2024. godinu.

 

Cilj Javnog poziva je davanje podrške organiziranim nastupima hrvatskih proizvođača na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu u svrhu promocije hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

 

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • Jedinice regionalne samouprave Republike Hrvatske,
  • Udruge registrirane za poljoprivrednu proizvodnju kao osnovnu djelatnost,
  • Komore,
  • Poslovni subjekti i druge organizacijske strukture (stručna udruženja), a koji organiziraju zajednički nastup hrvatskih proizvođača u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, ribarstva i akvakulture na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu.

 

Vrijednost Javnog poziva je 140.000,00 eura. Prijavitelj može od Ministarstva zatražiti do 100% iznosa prihvatljivih troškova po ovom Javnom pozivu.

 

Prijavu je s obveznim obrascima i propisanom dokumentacijom potrebno poslati u elektroničkom i papirnatom obliku:

  • papirnate prijave se šalju na sljedeću adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb, s naznakom „Javni poziv za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za 2024. godinu“,
  • prijava u elektroničkom obliku mora biti identična onoj u papirnatom obliku i šalje se na e-mail adresu: organizacija.skupova@mps.hr.

 

Rok za podnošenje prijava traje do 1. ožujka 2024. godine, odnosno do 16:00 sati istog dana.

 

Izvor: poljoprivreda.gov.hr