Objavljen Eurostars 3: Dostupno 200.000 eura za inovativne projekte međunarodne suradnje

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje Poziv za međunarodne suradničke projekte u programu Eurostars 3.

 

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice koje zajednički prijavljuju projekt. Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu za hrvatskog partnera iznosi 200.000 eura, odnosno 60% za mikro i mala poduzeća te 50% za srednja poduzeća od ukupne vrijednosti projekta hrvatskog partnera.

 

Više o programu pročitajte na: 

 

www.eurostars-eureka.eu te na stranicama HAMAG-BICRO-a.

 

 

Eurostars je program kojim se potiču mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

 

Osnovni kriterij za sudjelovanje je minimalno dva partnera iz dvije različite zemlje u projektu. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem, a uloga malih i srednjih poduzeća u partnerstvu mora biti značajna te moraju sudjelovati s minimalno 50% projektnih troškova.

 

Prihvatljive su sve djelatnosti iz svih sektorskih područja, a prihvatljivi su troškovi: plaća projektnog tima, amortizacija, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja te ostali razvojni troškovi.

 

Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci, a krajnji cilj je razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa.

 

Intenzitet financiranja za mikro i mala poduzeća je 60%, dok za srednja poduzeća iznosi 50%.

 

Prijave se podnose se na engleskom jeziku, a rok za podnošenje prijave je 14. rujna 2023. do 14:00 sati.

 

Budući da je za podnošenje uspješne prijave na Eurostars program potrebno dobro partnerstvo, HAMAG-BICRO kroz švicarsko-hrvatski program suradnje, u suradnji s kolegama iz Švicarske inovacijske agencije Innosuisse, u rujnu organizira company mission u Švicarsku. Primarni cilj putovanja u Švicarsku je pronalazak partnera za prijavu projektne ideje na međunarodni suradnički program Eurostars. Više informacija o načinu umrežavanja švicarskih i hrvatskih tvrtki, pokrenutoj B2match platformi, online pitch natjecanju i organiziranom putovanju u Švicarsku možete pronaći OVDJE.

 

 

Kako do projektnog partnera?

 

Budući da je za podnošenje uspješne prijave na Eurostars program prije svega potrebno dobro partnerstvo, HAMAG-BICRO kroz švicarsko-hrvatski program suradnje, u suradnji s kolegama iz Švicarske inovacijske agencije Innosuisse, u rujnu organizira company mission u Švicarsku. Primarni cilj putovanja u Švicarsku je pronalazak partnera za prijavu projektne ideje na međunarodni suradnički program Eurostars.

 

Više informacija o načinu umrežavanja švicarskih i hrvatskih tvrtki, pokrenutoj B2match platformi, online pitch natjecanju i organiziranom putovanju u Švicarsku, doznajte na HAMAG-BICRO stranicama.