Obavijest Porezne uprave obveznicima fiskalizacije

Porezna uprava je 21. ožujka na svojim internetskim stranicama najavila obveznicima fiskalizacije kako u travnju 2022. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

 

Novi poslužiteljski certifikat će se u srijedu 27.travnja 2022. godine implementirati na strani sustava Porezne uprave.

 

Obveznici će javni ključ novog certifikata moći početi preuzimati i prije njegove zamjene, od 06.04.2022. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na Internet stranici Porezne uprave.

 

Preporučuje se obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer će u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave, biti upitna fiskalizacija računa.

 

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršit će se obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr 30. ožujka 2022. godine  gdje će se nadolazeća promjena moći testirati.​

 

Izvor: porezna-uprava.hr

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike”