Obavijest korisnicima potpora iz Programa ruralnog razvoja

Savjetodavna služba je objavila da će korisnici potpora iz Programa ruralnog razvoja moći zadovoljiti uvjet “odgovarajućih stručnih znanja” ukoliko završe jednu od edukacija koje ta ustanova provodi.

 

Mnogi natječaji iz Programa ruralnog razvoja, pa tako i oni za mjeru 6.1. i 6.3. koji će biti otvoreni u listopadu, kao uvjet prihvatljivosti imaju stavku prema kojoj “korisnik mora imati odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti”.  Navedeno podrazumijeva završen diplomski ili preddiplomski studij agronomskog/veterinarskog smjera ili završenu srednju školu iz područja poljoprivrede/veterine ili radno iskustvo iz poljoprivrede/veterine i dokaz o stručnom usavršavanju i osposobljavanju.

 

Dokaz o stručnom usavršavanju i osposobljavanju moći će se steći pohađanjem edukacija koje organizira Savjetodavna služba. Edukacije su besplatne za sve korisnike, a organiziraju se u sklopu operacije 1.1.2. „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“.

Prvi tečajevi strukovnog osposobljavanja započeti će u listopadu, bit će organizirani na području cijele RH, a dinamika održavanja tečajeva u pojedinim područjima ovisiti će o odazivu polaznika. Svi tečajevi biti će najavljeni najmanje 14 dana unaprijed, a izbor programa strukovnog osposobljavanja dostupan je na web stranicama Savjetodavne službe.

 

 

Izvor: savjetodavna.hr