O nama

Ukratko

Razvojna agencija IGRA d.o.o. trgovačko je društvo osnovano u svibnju 2015. godine Odlukom Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada kao jedinog osnivača i člana društva. Cilj osnivanja razvojne agencije jest da ona kao lokalna potporna institucija usmjerava i potiče razvoj Grada Ivanić-Grada i okolnih naselja. RA IGRA djeluje kroz dva segmenta poslovanja: pružanje potpore Gradskoj upravi Ivanić-Grada i pružanje potpore lokalnim subjektima.

Integracija Hrvatske u Europsku uniju stvorila je trendove koji su, između ostaloga, upućivali na potrebu osnivanja gradske razvojne agencije kako bi se sva raspoloživa ekspertiza u području konzaltinga objedinila pod okriljem jedne institucije i s jednim ciljem – poticanjem razvoja Ivanić-Grada.

Kreiranje razvojnih projekata danas je uobičajeni modalitet za poticanje gospodarskog rasta i unapređenje života građana, a Razvojna agencija IGRA u tom smislu Gradu Ivanić-Gradu pruža ključnu podršku u svim fazama provedbe.

 

Osim rada s Gradskom upravom, za ukupan razvoj određene lokalne sredine izrazito je važan i rad s pojedinačnim gospodarskim subjektima na tom području. U tom smislu Razvojna agencija IGRA pruža usluge poslovnog savjetovanja obrtima, poduzećima, poljoprivrednicima i drugim akterima koji su prepoznali potrebu za razvojem i unapređenjem vlastitog poslovanja. Ostvarenje navedene potrebe danas se u najvećoj mjeri postiže kroz razne modele sufinanciranja projekata iz EU fondova ili državnih, županijskih te lokalnih proračuna.

S obzirom na to da je cijeli taj sustav kompleksan, konkurencija je velika, a zahtjevi visoki, Razvojna agencija IGRA svoju svrhu ostvaruje pružanjem podrške gospodarskim subjektima s područja Ivanić-Grada kako bi njihove šanse za sufinanciranje vlastitih projekata bile veće, a provedba projekata uspješna.