Najava radionice: „Zelena tranzicija – obveza ili poslovna prilika“

Poštovane poduzetnice i poduzetnici, obrtnice i obrtnici, poljoprivrednice i poljoprivrednici,

Razvojna agencija IGRA d.o.o. poziva vas na besplatnu radionicu „Zelena tranzicija – obveza ili poslovna prilika“ koja će se održati u utorak, 15. studenog 2022., od 11:00 do 16:00 sati u konferencijskoj dvorani Modularno drvno-tehnološkog inkubatora, na adresi Poduzetnička ulica 11, Ivanić-Grad.

 

U zadnja dva desetljeća, gotovo svakodnevno, svjedočimo kako se klima ubrzano mijenja te nas pogađaju ekstremni vremenski uvjeti na koje ne možemo utjecati. Sve ono što je još jučer bilo normalno, danas postaje prijetnja gospodarskim granama i poslovnim subjektima. Stoga je Europska Unija razradila Strategiju koja ima za cilj učiniti Europu klimatski neutralnom.

 

Svjedočimo kako je orijentacija prema održivosti, ili bolje rečeno zaokret, postala trend koji se nezaustavljivo proširio cijelim svijetom. A, gdje smo mi? Većina domaćih tvrtki još nije svjesna utjecaja Zelene tranzicije na poslovanje, kao ni činjenice da je to sveobuhvatan proces koji će korjenito promijeniti poslovno okruženje za sve tržišne sudionike.

 

Zelena tranzicija nije stvar izbora već nužnost i u njenu provedbu dužni su se uključiti svi poslovni subjekti ukoliko žele opstati na tržištu.

 

Naša radionica će vam dati odgovore na pitanja zašto, kako i kada početi s provedbom Zelene tranzicije, te će vam dati uvid u iduće teme:

 

  • Nova europska strategija rasta (moderno, resursno, učinkovito i konkurentno gospodarstvo)
  • Reforme koje su temelj za zelenu tranziciju (klimatska politika i smanjenje emisije stakleničkih plinova)
  • Što je, i kako izraditi strategiju za Zelenu tranziciju
  • Prepreke u provedbi (financiranje projekta, zakonodavni okvir, administrativni zahtjevi)
  • Kako promijeniti poslovnu paradigmu
  • Što podrazumijeva Zelena tranzicija (promjenu poslovnih procesa, ulaganje u nove tehnologije, implementaciju energetske učinkovitosti, korištenje obnovljivih izvora energije
  • Transformacija je proces koji ide postupno, no okolnosti u kojima živimo inzistiraju agilnost, fleksibilnost i vizionarstvo
  • Uštede i dobrobit – tvrtka, okoliš i zajednica

 

Radionicu će voditi gospođa Maja Krnjević, vlasnica obrta za učenje vještina „Artes Cognita“.

 

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem obrasca za prijave – prijave za radionicu zaprimaju se do ponedjeljka 14. studenog 2022. u 15:00 sati ili do popunjena kapaciteta dvorane.

 

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru projekta „Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“