Najava radionice „Uspješna i neuspješna izrada poslovnog plana i SWOT analiza za poduzetnike i obrtnike“

Poštovane poduzetnice i poduzetnici, obrtnice i obrtnici,

 

Razvojna agencija IGRA Ivanić–Grad poziva vas na radionicu „Uspješna i neuspješna izrada poslovnog plana i SWOT analiza za poduzetnike i obrtnike“. Radionica će se održati u srijedu 18. svibnja 2022. od 13:00 do 18:00 sati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora, na adresi Poduzetnička 1, Ivanić-Grad.

 

Na radionici ćete naučiti tehnike izrade poslovnog plana za vaše poduzeće ili obrt te kako izbjeći greške ili lutanja u predviđanjima uz pomoć istraživanja tržišta i izrade primjerenog budžeta uz koji ćete moći organizirati svoj posao. Naučit ćete upravljati troškovima i novčanim tokom, porezno se pozicionirati, te mjeriti ispunjavanje postavljenih ciljeva. Uz dobar poslovni plan možete tražiti financiranje od banaka i raznih fondova. U drugom dijelu radionice naučit ćete SWOT tehniku analize snaga i slabosti Vašeg poduzeća ili obrta, a ujedno i prepoznavati opasnosti iz okoline kao i prilike koje možete iskoristiti, a kroz to ćete si moći postavljati realnije ciljeve i definirati prioritete vašeg poslovanja.

 

Plan rada:

13:00-13:45 POSLOVNO PLANIRANJE I POSLOVNI PLAN

13:50-14:30 KORACI POSLOVNOG PLANIRANJA I ISTRAŽIVANJE CILJANOG TRŽIŠTA

14:30-14-45 PAUZA

14:45-15:30 POREZNI, TROŠKOVNI  I RAČUNOVODSTVENI ASPEKTI POSLOVNOG PLANA

15:30-15:40 PAUZA

15:40-16:10 ANALIZE USPJEŠNIH I NEUSPJEŠNIH PLANOVA 

16:10-16:20 PAUZA

16:20-17:20 SWOT ANALIZA

17:20-18:00 ODGOVORI NA PITANJA I RASPRAVA 

 

Radionicu će voditi mr.sc. Krešimir Golubić, MBA – magistar ekonomskih znanosti i poslovnog upravljanja, poduzetnik s 20 godina iskustva, višegodišnji sudionik Doing Business istraživanja Svjetske banke te volonter u stručnim udrugama managera i ustanovama za promicanje poduzetništva, koji je u selekciji Europske unije u Bruxellesu, iz područja ekonomije, uvršten na tzv. Reserve list kandidata za menadžera AD9 razine za institucije EU.

 

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVE – prijave za radionicu zaprimaju se do utorka 17. svibnja 2022. do 13:00 sati ili do popunjena kapaciteta dvorane.

 

Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru projekta „Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“ te je sudjelovanje za sve sudionike u potpunosti besplatno.

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike”