Najava radionice na temu zelenih energetskih zajednica građana u Ivanić-Gradu

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) organizira radionicu u sklopu projekta LOGYCO na temu zelenih energetskih zajednica građana.

 

Radionica će se održati u ponedjeljak, 18. rujna 2023., od 13:00 do 15:30 sati u prostorijama Specijalne Bolnice Naftalanu u Ivanić-Gradu. Stručnjaci DOOR-a će, u sklopu projekta LOGYCO, predstaviti koncept energetskih zajednica građana i pružiti savjete građanima o procesu osnivanja i pokretanja takvih zajednica.

 

Tijekom događaja će se održati i prezentacija o financijskim modelima vezanim uz energetske zajednice građana. Stručnjacima DOOR-a će se pridružiti i predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu s prezentacijom na temu “Legislativni okvir i modeli financiranja za energetske zajednice građana – EUKI SunSharing projekt”.

 

Na kraju događaja će za zainteresirane građane i sve druge sudionike radionice biti organizirana zakuska na kojoj će u opuštenoj atmosferi stručnjacima moći postaviti dodatna pitanja o zelenim energetskim zajednicama građana. Ljubazno Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem online prijave na POVEZNICI.

 

Cilj projekta LOGYCO je podići znanje i kompetencije građana i drugih lokalnih aktera o energetskim zajednicama te ih upoznati s prednostima sudjelovanja u energetskim zajednicama, kako bi postali aktivni dionici tržišta energije („prosumeri“). Cilj će se ostvariti kroz obrazovne aktivnosti, izradu smjernica i razmjenu znanja između iskusne njemačke energetske zajednice i manje iskusnih hrvatskih i srpskih partnera. Ciljane skupine su dvije lokalne zajednice, jedna u Hrvatskoj – Ivanić-Grad i jedna u Srbiji. Građani će dobiti priliku naučiti više o energetskim i klimatskim pitanjima kroz info dane, radionice i brošure te tako postati aktivniji u svojim lokalnim zajednicama.

 

Projekt je dio Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i klimatske aktivnosti (BMWK).

 

Više informacija: door.hr