Najava radionice: “Kako zaposliti i zadržati radnike u novim tržišnim uvjetima – izazovi i rješenja”

Razvojna agencija IGRA Ivanić–Grad poziva vas na radionicu „Kako zaposliti i zadržati radnike u novim tržišnim uvjetima – izazovi i rješenja“. Radionica će se održati u četvrtak 25. kolovoza 2022. od 11:00 do 16:00 sati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora, na adresi Poduzetnička 11, Ivanić-Grad.

 

Nedostatak radne snage i zadržavanje kvalitetnih radnika pokazali su se kao jedni od najvećih izazov u novim tržišnim uvjetima. Velika fluktuacija radnika na svim pozicijama unutar organizacija remeti normalan tijek poslovanja.

 

Organizacijska kultura ključni je faktor za zadržavanje zaposlenika. Tvrtke koje se ne uspijevaju prilagoditi promjenjivoj dinamici i organizaciji rada u opasnosti su od gubitka najboljih zaposlenika, nemogućnosti dostizanja strateških planova, ali i da postanu nepoželjan poslodavac na tržištu rada.

 

Izuzetno je važno promatrati radna mjesta holistički – što naš zaposlenik dobiva od iskustva, a ne kako se zove radno mjesto te na taj isti način postaviti karijerni razvoj zaposlenika u organizaciji kako bi, osim financijskih benefita, zaposlenici rasli i razvijali se te, te posljedično, dulje zadržavali u organizaciji.

 

Radionica će se fokusirati na rješenja – od procjene trenutne situacije do smjernica kako organizacijske procese postaviti tako da se organizacijska kultura podigne na nivo koji će nam osigurati titulu „najpoželjnijeg poslodavca“. Na radionici ćete saznati:

  • Organizacijska kultura – što je to?
  • Imamo li zdravo ili nezdravo poslovno okruženje?
  • Osjećaju li se naši zaposlenici prihvaćeno i cijenjeno?
  • Kriteriji za odabir ljudi na određene pozicije
  • Kako intervjuiramo kandidate za posao i kako procjenjujemo situaciju s postojećim kadrovima na svim razinama
  • Kako izabrati najboljeg kandidata
  • Kako uspješno prezentirati poslovnu ponudu – posao koji nudimo
  • Karijera iskustva, a ne pozicije
  • Dobra organizacijska kultura = zdravo okruženje iz kojeg nitko ne odlazi

 

Plan rada radionice:

11:00 – 11:15 Uvod

11:15 – 12:30 Organizacijska kultura – početak i kraj strategije

12:30 – 13:00 Rasprava

13:00 – 13:15 Pauza

13:15 – 14:00 Karijera iskustva, a ne pozicija

14:00 – 15:20 Kako zadržati zaposlenika – ključne tehnike prepoznavanja rizika od odlaska zaposlenika, dizanje motivacije i upravljanje timom

15:20 – 15:30 Pauza

15:30 – 16:00 Rasprava

 

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVE – prijave za radionicu zaprimaju se do srijede 24. kolovoza 2022. u 14:00 sati ili do popunjena kapaciteta dvorane.

 

Radionicu će voditi gospođa Maja Krnjević vlasnica obrta za učenje vještina „Artes Cognita“  koja je 30-o godišnje radno iskustvo u velikim kompanijama gdje se bavila prodajom, razvojem timova, menadžmentom; vođenjem i rukovođenjem kao i edukacijama, odlučila podijeliti sa svima koji žele biti bolji i uspješniji u poslu kojim se bave.

 

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru projekta „Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“ te je sudjelovanje za sve sudionike u potpunosti besplatno.

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“