Krenulo je podnošenje zahtjeva za programe potpora za poljoprivrednike

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  i Ministarstvo poljoprivrede obavještavaju poljoprivrednike kako je krenulo podnošenje zahtjeva za programe potpora:

 

Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za 2024. godinu

Cilj Programa je pružiti financijsku potporu uzgajivačima ovaca i koza uključenima u provedbu uzgojnih programa uzgoja ovaca i/ili koza nadoknadom dijela troškova proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici potpore su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji sudjeluju u provedbi uzgojnih programa određene pasmine ovaca i/ili koza.

 

Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za 2024. godinu

Provedbom ovoga Programa ispunit će se sljedeći ciljevi:

  • unaprjeđenje provedbe uzgojnih programa za izvorne pasmina peradi,
  • povećanje broja uzgojno valjanih kljunova izvornih pasmina peradi,
  • povećanje proizvodnosti po uzgojno valjanoj jedinki,
  • poticanje gospodarske konkurentnosti uzgoja izvornih pasmina peradi i
  • poboljšanje statusa poljoprivrednika u vrijednosnom lancu.

Prihvatljivi korisnici potpore su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i posjednici su uzgojno valjanih kljunova upisanih u Središnji popis matičnih jata izvornih pasmina peradi.

 

Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine

Cilj ovog Programa je zadržati interes proizvođač za proizvodnju šećerne repe i smanjiti negativni trend u sektoru šećera u Republici Hrvatskoj, kako bi se uzgoj šećerne repe zadržao na poljoprivrednim površinama i osigurao rad postojećih preradbenih kapaciteta u Republici Hrvatskoj i osigurala stabilnost opskrbe u prehrambenom lancu.

Prihvatljivi korisnici potpore su proizvođači šećerne repe koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika te koji su podnijeli Zahtjev za potporu iz ovoga Programa.

 

 

Više na: apprrr.hr