Najava radionice „Kako pronaći i zaposliti potrebne radnike – izazovi i rješenja“

Poštovane poduzetnice i poduzetnici, obrtnice i obrtnici, poljoprivrednice i poljoprivrednici,

 

Razvojna agencija IGRA Ivanić–Grad poziva vas na radionicu „Kako pronaći i zaposliti potrebne radnike – izazovi i rješenja“. Radionica će se održati u utorak 26. travnja 2022. od 10:00 do 15:00 sati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora, na adresi Poduzetnička 1, Ivanić-Grad.

 

Razvidno je kako je nedostatak radne snage postao veliki problem mnogim poslodavcima; nije lako konkurirati na velikom europskom tržištu rada kada se uvjeti u zemljama EU toliko razlikuju. Stoga će vam naša radionica ponuditi rješenja za pronalazak potrebnih kvalitetnih radnika, počevši od analize trenutnog stanja (treba li vam novi zaposlenik ili posao možete preraspodijeliti postojećim zaposlenicima); koji profil zaposlenika vam je potreban; kako i gdje pronaći odgovarajuće radnike, pa sve do tehnika kako zadržati postojeće kvalitetne i iskusne radnike.

 

Saznat ćete odgovore na sljedeća pitanja:

  • Koji su vam sve oblici zapošljavanja dostupni
  • Kako doći do relevantnih kandidata, gdje ih i kako tražiti
  • Kako koristiti društvene mreže za zapošljavanje
  • Kako intervjuirati kandidate
  • Kako izabrati najboljeg kandidata
  • Kako uspješno prezentirati poslovnu ponudu – posao koji nudimo
  • Kako zadržati zaposlenike

 

Plan rada:

10:00-10:30 Prijava i uvodni dio radionice

10:30-11:30 “The big quit” – val otkaza tijekom pandemije – koji nam resursi stoje na raspolaganju (privremena zapošljavanja, outsourcing angažmani, preraspodjela posla)

11:30-11:45 Rasprava

11:45-12:00 Pauza

12:00-13:30 Proces pronalaska adekvatnih ljudskih potencijala – od intervjua, preko otkrivanja nužnih vještina i donošenja odluke o najboljem kandidatu, do prezentacije poslovne ponude

13:30-13:45 Pauza

13:45-14:30 Kako zadržati zaposlenika – ključne tehnike prepoznavanja rizika od odlaska zaposlenika, dizanje motivacije i upravljanje timom

14:30-15:00 Rasprava

 

 

Radionicu će voditi gospođa Maja Krnjević, vlasnica obrta za učenje vještina „Artes Cognita“  koja je 30-o godišnje iskustvo rada u velikim kompanijama, gdje se bavila prodajom, razvojem timova i menadžmentom, pretočila u niz modularnih radionica i odlučila ih podijeliti sa svima koji žele biti uspješniji u onome čime se bave.

 

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVE – prijave za radionicu zaprimaju se do ponedjeljka 25. travnja 2022. u 13:00 sati ili do popunjena kapaciteta dvorane.

 

Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru projekta „Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“ te je sudjelovanje za sve sudionike u potpunosti besplatno.

 

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike”