Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog interesa u području mikroelektronike

Europska komisija i države članice u procesu su notifikacije važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike (IPCEI mikroelektronika). Prepoznajući stratešku važnost proizvodnje mikroelektroničkih komponenti kao i potrebu za poboljšanje otpornosti europskog opskrbnog lanca u poluvodičima, a u skladu s pravilima važnih projekata od zajedničkog europskog interesa, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje Javni poziv za iskaz interesa za uvrštavanje na listu potencijalnih važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike.

 

Prijava iskaza interesa dostavlja se na adresu elektroničke pošte Ministarstva: pisarnica@mingo.hr; s naznakom: Javni poziv za uvrštavanje na popis važnih projekata od zajedničkog europskog interesa u području mikroelektronike – iskaz, daje se.

 

Prijave se zaprimaju isključivo do 08.07.2022 godine.

 

Prihvatljivi su projekti koji se odnose na glavna područja razvoja lanca vrijednosti u području mikroelektronike, uključujući (ali ne ograničavajući se na):

  • Dizajn procesora i čipova za AI,
  • Dizajn čipova i sustava za komunikaciju (5G/6G i ostalo) i povezivanje,
  • Razvoj i proizvodnja ovih čipova u Europi,
  • Napredno pakiranje za heterogenu integraciju,
  • Održiva elektronika male snage,
  • Poluvodičke podloge za RF i energetsku elektroniku.

 

Izvor: mingor.gov.hr

 

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“