Jamstva za kredite za poduzetnike aktivne u području kulture i kreativnih industrija

Ministarstvo kulture i medija u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Ministarstvom financija pokrenulo je Program jamstava za kredite za poduzetnike aktivne u području kulture i kreativnih industrija u okviru drugog paketa mjera čiji je cilj poticanje i ponovno pokretanje proizvodnje i distribucije kulturnih sadržaja te osiguravanje dodatne likvidnosti poduzetnika u području kulturnih i kreativnih industrija na koje je zabrana okupljanja i otkazivanja događanja, zatvaranja kazališta, kina i koncertnih dvorana ostavila negativne posljedice.

 

Programom je predviđeno 300 milijuna kuna kredita uz jamstvo u iznosu 100 % glavnice kredita, odnosno najviše 800.000 EUR po korisniku.

 

Najkraće trajanje jamstva je 1 godina, dok najduže trajanje iznosi 5 godina unutar kojih je moguće odobriti do 1 godinu počeka. Rok korištenja kredita iznosi 6 mjeseci. Kamatnu stopu definira poslovna banka, ali ista ne smije prelaziti 2 %.

 

Programom su obuhvaćeni isključivo krediti namijenjeni obrtnim sredstvima.

 

Više informacija: https://hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/kako-do-jamstva/msp/nacionalna-jamstva/jamstva-za-kredite-u-podrucju-kulture-i-kreativnih-industrija/

 

Izvor: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=24742