Gradu Ivanić-Gradu odobreno financiranje projekta za rad s darovitom djecom

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić donio je odluku o financiranju projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini.

 

Odlukom je odobreno financiranje 11 projekta među kojima je i Croatian Makers Plus – za darovitu djecu čije je nositelj Grad Ivanić-Grad. Izradu projektne prijave je koordinirala Razvojna agencija IGRA, a sudjelovale su još tri osnovne škole s našeg područja (OŠ Stjepana Basaričeka, OŠ Josipa Badalića i OŠ Đure Deželića), Institut za razvoj i inovativnost mladih te Institut za razvoj tržišta rada. Svi navedeni partneri će sudjelovati i u samoj provedbi projekta.

 

Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 885.590,62 kn, a on će gotovo u potpunosti (99,32 %) biti financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali).  Projekt će se provoditi 18 mjeseci, a provedba će započeti nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

 

Ovim će se projektom na sustavan i održiv način razviti kapaciteti na razini škola za rad s darovitom djecom kako bi se razvili njihovi potencijali u STEM područjima, primjenom robotike i automatike. Navedeno će se postići kroz dvije razine intervencije: 1. identifikacijom darovitih učenika u spektru STEM područja i povećanjem dostupnosti suvremenih nastavnih sadržaja koji će sustavno razvijati potencijale u STEM područjima i 2. razvojem kompetencija nastavnika za individualno pristupanje darovitim učenicima kroz praktičnu primjenu robotike i automatike.