Fond za mala i srednja poduzeća otvoren je za prijave

Nakon iznimnog uspjeha Fonda za mala i srednja poduzeća pokrenutog u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” EUIPO-a u 2021.g., i u 2022.g. otvoren je program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva. Fond za Fond za mala i srednja poduzeća inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo, a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

 

Ukupna sredstva za 2022.g. iznose više od 47 mil eura, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, a mogu se koristiti za troškove usluge IP Scan-a, troškove registracije žiga i industrijskog dizajna (Voucher 1) i zaštite patenta (Voucher 2).

 

Zaštita intelektualnog vlasništva neophodna je u digitalnom dobu. To je jedini zakonit način da se izbjegne kopiranje ili korištenje vaših jedinstvenih ideja, proizvoda ili usluga bez dopuštenja. Zaštita intelektualnog vlasništva može obuhvaćati mnoge različite vrste imovine, uključujući žigove, dizajne, patente, korporacijske identitete, proizvode, usluge i procese.

 

Ovdje pronađite više informacija o Fondu kao i aplikaciju za prijavu.

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike”