Besplatni webinar za najveći Poziv poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Informacija za poduzetnike:

AVELANT d.o.o. za poslovno i strateško savjetovanje u četvrtak, 7.7.2022. godine, u 10:00 sati organizira besplatan WEBINAR o mogućnostima koje pruža novi Poziv Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

 

Na webinaru će biti predstavljen Poziv koji je usredotočen na nova ulaganja u ekološki prihvatljive proizvodne procese i učinkovitost resursa u malim i srednjim poduzećima te privatnim srednje kapitaliziranim poduzećima, posebno iz energetski intenzivnih industrija, radi ostvarivanja ciljeva EU taksonomije:

  • ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama,
  • održive uporabe prirodnih resursa,
  • prijelaza na kružno gospodarstvo,
  • sprečavanja i kontrole onečišćenja.

 

Predmet Poziva je poticanje proizvodnih ulaganja malih i srednjih te srednje kapitaliziranih poduzeća (mid-caps), iz energetski intenzivnih industrija, koja će rezultirati energetski i resursno učinkovitijim gospodarstvom kroz promicanje kružnog gospodarstva uvođenjem resursne učinkovitosti u proizvodni ciklus i životni vijek proizvoda, uključujući održivu opskrbu primarnim i sekundarnim sirovinama i/ili dekarbonizaciji, povećanju korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenju emisija energetski intenzivnih industrija.

 

Cilj poziva je poduprijeti bržu i bolju prilagodbu gospodarstva trenutnim i budućim ekološkim zahtjevima, te kroz ulaganja u zelenu tranziciju i stvaranje zelenih vještina, utjecati na smanjenje negativnih učinaka na klimu i okoliš, povećanu održivost proizvodnje, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta te jačanje lokalne i regionalne konkurentnosti.

 

Očekuje se da će ulaganja koja se financiraju ovom mjerom utjecati na smanjenje štetnih emisija za najmanje 20 % u usporedbi s ulaganjima koja nisu usmjerena na energetsku učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije, kao i povećanje korištenja reciklata i uporabljivih materijala u ukupnom volumenu materijala u proizvodnji za najmanje 20 %.

 

Prihvatljivi prijavitelji: mala, srednja te srednje kapitalizirana (mid-caps) poduzeća.

 

Ukupna bespovratna sredstva koja se dodjeljuju u okviru Poziva iznose 1.900.000.000,00 kn. Minimalni iznos bespovratnih sredstava je 750.000,00 kn, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava je 35.000.000,00 kn.

 

Datum početka zaprimanja projektnih prijava je 1.8.2022. godine, a rok za podnošenje projektnih prijava je 1.12.2022. godine.

 

U sklopu webinara odgovorit će se na najvažnija pitanja o Pozivu:

  • Tko se može prijaviti na Poziv?
  • Koje se aktivnosti mogu financirati ovim Pozivom?
  • Kako uspješno pripremiti projektnu prijavu?

 

Predviđeno trajanje webinara je 120 minuta, odnosno od 10:00 do 12:00 sati.

 

Prijavite se na webinar putem POVEZNICE.

 

PREDAVAČI:

Ariana Vela, vodeća stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu u Hrvatskoj i regiji. Njezino 19-godišnje iskustvo, odlično poznavanje pravnog, institucionalnog i financijskog okvira u kojem nastaju projekti neprocjenjiv je kapital koji osigurava da radi po najvišim standardima struke. Projektni portfelj tvrtke kojoj je na čelu, vrijedi više od pet milijardi eura i obuhvaća preko 500 uspješno provedenih projekata i savjetovanja.

 

Bruno Grubešić, magistar znanosti iz područja upravljanja projektima (MSc in Project Management) s preko 13 godina radnog iskustva u području razvoja poduzetništva. Sudjelovao je u izradi poduzetničkih programa u RH od 2009 do danas. Pripremao je i sudjelovao u provedbi programa i projekata vrijednih više od 300 ml. EUR u sklopu europskih izvora financiranja namijenjenih istraživanju, razvoju i inovacijama. Međunarodnu izobrazbu iz područja upravljanja projektima primijenio je u praksi kao sudionik velikog broja povjerenstava, odbora za vrednovanje projekata, radnih skupina, upravljačkih skupina strateških projekata, kao i međunarodnih radnih skupina.

 

Ana-Maria Parisot, magistra prava te certificirana stručnjakinja za javnu nabavu sukladno važećem zakonskom okviru. Iskustvo i znanje stekla je kroz višegodišnji rad na pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, kao i kroz rad na pravnim poslovima i poslovima javne nabave. Navedeno se iskustvo proteže po raznim tematskim područjima, od kojih se posebno ističu područja zdravstva, energetske učinkovitosti, turizma, kulturne baštine i poticanja konkurentnosti MSP-ova.

 

Izvor: eu-projekti.info

 

 

Sadržaj internetske objave isključiva je odgovornost razvojne agencije IGRA Grada Ivanić-Grada.

 

 

„Razvoj usluga Razvojne agencije IGRA s ciljem unaprjeđenja informiranja za poduzetnike“